HABERLER

Aydın Ekonomisinin Yıldızları 2011 Ödül Töreni

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Aydın'daki vergi rekortmenlerine ödül verildiği 'Aydın Ekonomisi'nin Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı.
Törene, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Dokuzlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu ve ödül almaya hak kazanan 430 kişi katıldı. Ödül töreninden önce konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu 12 yıldır Aydın Ticaret Odası içerisinde görev yaptığını ve bugünü bir milat olarak gördüğünü söyleyerek, "Bu ödüllerin önemi çok büyük. Yüzyılın buhranının yaşandığı 2009 dönemindeki krizden sonra vergilerin ödenmesi takdire şayandır" dedi.

Törende konuşan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ise son zamanlarda Aydın gündeminde konuşulan Çıldır Havaalanı konusuna değindi. 1955 yılından beri Çıldır Havaalanı'nın faaliyete geçemediğini kaydeden Bosnalı; "Çıldır Havaalanı askeriyemizin elinde. Gıda taşamıcılığı için, küçük uçakların inmesi için, kargo taşımacılığı için, Açık Hava Müzesi olan Aydın'ın turizmi için Çıldır Havaalanı'nın faaliyete açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KESTANESİNİ BURSAYA KAPTIRAN AYDIN İNCİRİNE SAHİP ÇIKSIN

Konuşmasına TOBB'a bağlı odaların birlik olup ortak ödül töreni düzenlemesini tebrik ederek başlayan Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın'ın güçlü olması gerekiyorsa, Valisine, belediye başkanına ve milletvekillerine sahip çıkması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Aydın konumu itibariyle bir çok ilden çok daha fazla avantajlı. Aydın tarım, turizm, enerji ve sanayi kenti olma imkanına sahip çok ayrıcalıklı bir il. Rüzgar enerjisiyle Jeotermal enerjisi yan yana üretiliyor. Aydın'ın yüzü gülüyor, fakat daha fazla çalışmanız gerekmektedir. Aydın'ın çok daha fazla potansiyeli var" şeklinde konuştu.

VERGİ ŞAMPİYONLARI ALTIN MADALYAYLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende son olarak kürsüye gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ödül alanlara övgüler yağdırarak, ekonomide son 10 yılda yaşanan olumlu gelişmelerin reel sektörün çabalarının eseri olduğunu vurguladı. Törende konuşmaların ardından, 2010 yılında en fazla gelir ve kurumlar vergisi ödeyenler altın madalya, gelir ve kurumlar vergisinde ikinci olan kurumlar gümüş madalya, gelir ve kurumlar vergisinde üçüncü olanlar bronz madalya ve takdir belgesiyle ödüllendirildi. Diğer yandan 2010 yılında Ticaret Borsasına en fazla tescil ücreti ödeyen, en fazla ihracat tescili yaptıran, en fazla ihracat yapan, en fazla ihraç ürün analizi yaptıran kurum ve kişilere plaket ve takdir belgesi verilirken, törende uzun yıllar Sanayi, Ticaret Odasına ve Ticaret Borsasına üyeliği bulunanlar onur belgesiyle ödüllendirildiler.

E-Bülten Kayıt

E-Bülten’e kayıt olun yeniliklerden haberiniz olsun!